Kenali

Sekolah Menengah Kebangsaan Gaal terletak di daerah Pasir Puteh, Kelantan. SMKG merupakana sebuah sekolah menengah yang bernaung di bawah Pejabat Pelajaran Daerah Pasir Puteh. Juga di bawah PKG Gaal. Kepada yang menggunakan teknilogi GPS. Kordinat SMKG ialah;

5°47’47.65″N

102°24’48.18″E


SMKG terletak berhampiran dengan bandar Pasir Puteh, iaitu lebih kurang 5 km sahaja. Sekiranya anda dari Kota Bharu, anda hanya perlu mengikut jalan utama ke Terengganu  untuk sampai ke SMKG.


Nama SMKG diambil bersempena nama kampung Gaal yang mana SMKG terletak di Kampung Gaal. SMKG telah dibuka dengan resminya pada tahun 1975.

SMKG menyediakan kelas untuk pelajar sehingga ke tingkatan 5. SMKG mempunyai dua sesi persekolahaniaitu pagi dan petang. Sesi pagi dikhaskan untuk pelajar tingkatan dua hingga lima, manakala tingkatan satu di sebelah petang.

Namun begitu…… mulai feb 2009, semua pelajar sudah dapat belajar di sesi pagi. Ini kerana adanya baik pulih kelas yang tidak digunakan sebelum ini. Tah niah untuk Pengetua….!!!!

Pokok Di Celah Bangunan smkg

Padang smkg….terkini…. 12.2.2009


66 responses

21 06 2007
aku

cubaan

22 07 2007
muhd zakri

askum..dan terima kasih buat para guru dan kakitangan SMG kerana banyak perubahan yang drastik untuk murid2,meskipun saya ini sudah lama tinggalkan sekolah itu namun dalam hati tidak lupakan cikgu semua,jasa dan pergobanan cikgu mengajar saya takkan saya lupakan sampai bila-bila. Drpd bekas pelajar smg 2007..(5ESAS 1).Tks.

17 03 2008
Nazri

salam…

setelah mencari beberapa kali dalam internet baru satu halaman saya jumpa pasal sekolah lama saya ni. Saya Nazri dari lepasan SMKG , mengambil SPM pada 1996. Buat masa ni bertugas di Sabah. kepada lepasan pelajar yang lain harap dapat memaklumkan keadaan anda semua di sni.

3 03 2010
smkgaal

jengok2 le kami….

14 06 2010
siti husna 2kmt1

x dok bnyk gmbr pun………erm… x po la lain kali la pulok!!!!!!!!! hehehehe kpd budok2 2kmt1, jengpk2 la ak dkt fcebook!!!!!

11 03 2013
Anonymous

kalau tak salah saya ni nazri yang asal sungai gali kan?kalau jumpa mungkin kita kenal kot.saya belajar kat SMKG sampai tahun 1996 je, selepas tu saya ke SMTTM Tanah Merah…Apa-apa pun SMKG tetap dalam ingatan….

12 04 2008
Sukri

A’kum and Salam Sejahtera
Tahniah kepada blog ni,

Saya memang dok mencari blog yang boleh saya mencari rakaan2 lama.

Info:

Saya merupakan pelajar SMK Gaal tahun 88&89 (SPM 89).
Bekas pelajar 5 sc1.

Sekarang bekerja di salah satu syarikat petroleum di KL/JB/BTU.

Dikesempatan ini saya nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada tenaga pengajar dan kakitangan sekolah terutama pada tahun tersebut.

Disempatan ini juga saya ingin mencari kawan2 lama dari SMK Gaal.

Sesiapa yang mengenali saya boleh email ke reysukri@yahoo.com

Terima Kasih

14 05 2008
nor

assalamualaikum….
tgh2 boring wat asg tergerak pulak hati nak search kwn2 lame kat friendster tp terjumpa pulak blog smkg..
tahniah pd org2 dibelakang tabir yang create blog ni…
pd guru2 5st 2000 terima kasih xterhingga…
kerana ilmu yang telah dicurahkan pada kami…
jasa cikgu2 5st terutama cikgu norhamzah, cikgu zamzuri, cikgu mat nasir,cikgu zaki,ustazah fatimah, cikgu tuan hasan dll yang sentiasa memberi dorongan sehingga kami berjaya menjejakkan kaki ke menara gading xkan kami lupakan…tnpa kalian kami xkan menjadi seperti hari ini…
selamat menyambut hari guru pada semua guru2 di smkg…
semoga kalian tetap terus berusaha untuk anak bangsa

25 05 2008
smkgaal

terima kasih untuk semua….

3 09 2008
zabidah

terima kasih kepada guru2 yang pernah mengajar saya sepanjang tahun 1993 hingga 1997 di SMKG. saya bekas murid 5 Esas1/97. kepada kwn2 sekelas yang masih mengingati, hubungi la saya…zaa_chanis@yahoo.com

7 03 2011
anuar81gg@yahoo.com

sama lah saya pelajar 93-97…kelas saya 5 sk/97….mcm kenal je zabidah….apa2 pun terima kasih cikgu2 semua mendidik kami…..semoga cikgu2 semua sentiasa mendidik tanpa jemu untuk anak2 didik smkg…t.ksh cikgu2 semua…

4 08 2012
Anonymous

mcm knl jer nuar ni

23 09 2008
budak nakal SPM93/94

Terima kasih kepada guru2 yang pernah mendidik saya..

24 09 2008
zamani

comey jg web ni….
thanks krn bina web ni..

last spm 2003
zero2nobody@yahoo.com

29 09 2008
NORANI BIN MAHMUD

Salam.Zaman saya belajar di SMKG amat menyayat hati. Kami terpaksa menumpang di sekolah lain selama dua tahun. Tahun 1977 baharulah kami mendapat bangunan sendiri. Tahniah kepada semua guru SMKG kerana telah melalui pahit getir itu. Kepada rakan-rakan seangkatan, macam mana kalau kita adakan perjumpaan sebagaimana yang pernah dilakukan dah lama dulu?

24 12 2010
razmi wahab

apa khabar lama jumpa abang berapa orang anak sekarang dan pengetua sek mana sekarang tel aku 019-9127287

24 12 2010
razmi wahab

salam t.kasih pada semua rakan-rakan dan anak- anak yang telah tamat belajar di smk gaal .saya anak kedua kelahiran smk gaal kini abang sulung saya berjawatan NYDP CRosli JUsoh ) tahniah SAya ucapkan. saya tak lupa pada semua guru- guru dan kawan – kawan dari 1975 higga 1980, cikgu halim (gb) CIKGU ZUL CIKGU AMRAM CIKGU NORAINI CIKGU RASYID. KAWAN-KAWAN YANG BERJAYA KHAZANI ISMAILCIKGU RAIHAN ROHANI CHE MAT DAN RAMAI LAGI

27 07 2012
izani zakaria

Setuju sangat. Teringat sungguh kawan2 . Bawa sekali anak cucu.

19 12 2008
BEST STUDENT 5C 2007

ASKUM……Maaf le x sempat jmpa time ambk rsult dlu. jasa ckgu2 smua sy hrgai trtama c nor. c napi, c rosanita, c rohana , c suhaimi, c nasir

27 12 2008
Marzuki

Assallamualaikum. salam sejahtera kepada semua guru2 dan murid2 di smkg.
saya Marzuki dpd lepasan spm tahun 1992. meskipun sudah lama
meninggalkan zaman persekolahan namun saya tidak pernah lupa jasa2 guru2 di SMKG.

7 10 2010
sheila

Salam Marzuki,

kita ambil spm pd tahun yg sama.. saya pun dok cari teman2 lama masa zaman sekolah dulu.. tak ramai yg tahu kewujudan blog ni..

27 02 2009
normariana

asssalamualaikum…saya lepasan spm 2002,kelas 5K1, terima kasih kpd guru2 yang pernah mendidik saya dan jadikan juga saya sebagai pendidik TERUTAMANYA cikgu2 sejarah dan sastera melayu..sama-samalah kita memartabatkan SMKG..UPSI, education of history..ada apa-apa boleh email kpd saya, email: chachadarlina@gmail.com

30 06 2009
JUNAIDI

Salam…. saya Junaidi, bekas pelajar SMKG tahun 1995 hingga 1999… sungguh membanggakan menjadi bekas pelajar SMK Gaal…. terlalu banyak kenangan manis yang tercipta ketika belajar di SMKG…. kepada semua guruku, terima kasih ku ucapkan, segala jasa dan pengorbananmu akan tetap di sanubariku… kini ku juga bergelar seorang guru dan mengajar di SMK Temin, Jerantut Pahang…. akan ku berusaha mendidik anak bangsaku seperti kau mendidik ku sehingga berjaya… semoga Allah membalas jasamu dan menganugerahkan kemuliaanNya kepada semua guruku… salam…

2 07 2009
smkgaal

sekarang kerja kat ner….????

10 12 2009
Anonymous

hai Junaidi..keja mn skg?

4 07 2009
nonie

Setiap saat yg tercipta di SMK Gaal sentiasa abadi dlm hati…kpd kwn2 SPM 2003, kontek2 la ek…wendu sgt kat korg sume….

4 10 2010
Anonymous

raso2 po knal jah….

8 08 2009
eric bera

juding…

8 08 2009
mamat

asalamualaikummm….terima kasih kat sumer cikgu2 kat smkgaal…didik sy jadi pandai..hehehehe…n thanks gak kat cikgu yg wat blog nie…huhu..kepada sumer bekas budak2 kelas 5C 2007, sila hubungi aku kat arepiz_90@yahoo.com…k…bye

11 08 2009
hazar

assalamualaikum….ad gk ek blog smk gaal…ingt kn x de…huhuhu..smkg dh byk brubah..first nk ucapkan bebyk time kasih kepada semua tenaga pngajar yang mngajar saya dari 2001 hingga 2005…dari klas tgktan 1k 2, 2 Amanah, 3 Amanah, 4 Wawasan dan 5 Bakti…jasa mu akan ku kenang sampai ke akhir hayat…tanpa jasa ckgu2 smua sape la saya…alhmdulilah berkat tunjuk ajar ckgu semua akhirnya b’jaya gk saya m’jejakkan kaki ke menara gading…doakn kejayaan saya ek…saya syggg cikgu smua…n x lupa gk kpd bdk2 skelas yg mgenali diri ini…mana ko org semua ek? aku rindu ko org…contact la aku… shaza_mun@yahoo.com

13 09 2009
mohd safuan nama glemor my din

kepada sahabat dan guru yang mengenali saya apa khabar sekarang … kepada cikgu zaleha, cikgu zul, cikgu rosanita, c suhaimi dan kepada semua cikgu yang mengenali saya terima kasih kerana tunjuk ajar cikgu saya berjaya sekarang dan tidak lupa kepada sahabat yang yang megenali ku…spm 2006 klas 5c.

15 09 2009
my din_2001-2006

selamat hari raya kepada semua cikgu di smkg yang megenali saya. make kuih tu igat la saya ni.

20 10 2009
mohammad aminul shakireen

salam…ape khbr pade semua warga SMKG,somoga chat semuanya..
saya mohammad aminul shakireen bekas pelajar SMKG,dari kelas 5dinamik(5d) sesi 2008 ingin mengucapkn berbanyak terima kasih saya yang tak terhingga kepada semua guru-guru yang telah banyak mendorong dan mendidik saya hingga saya menjadi manusia yang berguna..saya ingin berterima kasih juga kpd guru yang megajar kelas saya dulu,iaitu cikgu zaleha sebagai guru kelas saya dan sebagai cekgu sbjek B.M..”sory cikgu x sempat nk g raye umh ai 2″hehe.saya nk mnta maaf bnyak nga cikgu kalau saya ada buat salah dgn cikgu mse sek dulu..saya nk mntk halal segala ilmu yg cikgu ajar saya mase sek dlu k.em,tak lpa jga pd ckgu hatta salleh yg bnyk
membantu sy dlm sukan yg saya cuburi iaitu olahraga,dan bnyk memberi dorongan dan semangat tanpa letih..pada pelajar yang nk periksa taun nie(SPM)bt la molek,naikan lagi name sekolah gaal 2 dEh..k itu sja yang saya dapat luahkan sejenak bersama keluarga SMKG..K jumpa laen kali.
“SMKG NAMA MU AKAN MEKAR DI HATI”Paece!!!!!!!!!!

4 03 2010
Nurul Huda

ye dop???

15 12 2010
azhani

payong smkg

3 11 2009
aaraf

kenapa !@#$%^&*()_+}|{:”>?

10 12 2009
Noni

assalamualaikum..thks cau’s ader yg sudi cipta blog ni..dulu saya penah blajar kt sek dr thn 1995-1997 (3thn)..walaupon just 3years tapi smk gaal ttp dikenang..teringin gak nk jupa kwn2 yg bljar kt cni dr thn 1995-1997..saya rasa saya kenal Junaidi tu..anway thnks a lot mcipta blog yg amat bermakna ni..thnks gak cikgu2 yg penah mdidik saya dulu..jasa mu tetap dikenang..

17 12 2009
israk

kpd lpsan spm smkg…hrp nytakn tmpt bljar skrg@tmpat krja@pkrjaan@univercti ini dpt mmbntu kmi yg brda d smkg..trutama pljr ting.5
yg mgkin dpt mnconthi mrka yg tlh brjya..TQ.

2 01 2010
eric n the geng

we all love u smkg………LOVE U 4 EVER

23 01 2010
zaharim bin rajab

Salam Semua……….
Terima kasih kepada semua guru SMG yang ajar saya dari tahun 1988 hingga 1992. Jasa cikgu semua akan dikenang hingga ke akhir hayat.

11 03 2010
Rohisham

duk mane loni lama dok jupo…rohisham 5sc92.

7 10 2010
sheila

Yim.. ko katne lo nih..

ingat kat aku lg dop? contact aku bila ko free..
aku pun dok cari kawan2 lama smkg (1988-1992)
very nice memory…

18 02 2010
zaharim bin rajab

marzuki cucu tok wan ke? bg no phone

2 03 2010
marzuki

askum.. lamo xjupo kita.. dok mano loni yen.. marzuki_is@yahoo.com.my

26 02 2010
Nurul Huda

salam semua..
rindunya kat SMKG..
buat cikgu2 yang pernah mengajar saya dan buat teman seperjuangan,mohon maaf dipinta..
SPM 2008 (5sc2)
smile always….
gogochaiyok!!!!!!

11 03 2010
Rohisham

Salam, disiplin adalah kebanggaan saya di SMG…teruskan jangan leka..
gilap kembali…’92

19 03 2010
saibah

salam…..
Saya Saibah student SMK Gaal lpasan SPM 2008,kelas 5PA….
sy ingin mengucapkan trima ksh yg x terhingga kepada semua guru2 yg mengajar ataupn tdak mengajar sy terutamanya cikgu Irdawati.Beliau merupakan guru kls sy yg sgt sy sayangi dan banyak membantu sy….

Smga jasa & pengorbanan semua guru SMKG dibls dan diredhai oleh Allah….
Maafkan sy jika ada wat silap & salah slama menjadi gelaran student di sana…
alhamdulillah….
sy berjaya ke menara gading dan insyaallah bakal menjd seorg guru…amin….

I miss u all !!!!!!!!

5 04 2010
asmahida

salam sume…ape khabar ckgu2 di smk gaal agaknye?…hmm rndu plak rasa..trutama kt ckgu ros anita,ckgu kamarudin,ckgu rosniwati,ustaz kamil..yg tlh mendidik sy menjadi org yg berguna dan skrg giliran sy pula untuk berbakti pada msyrkt yg dlm kesusahan dan yg mmerlukan bantuan sy…jasamu xdpt ku hitung buat selama-lamanye

27 04 2010
aidil ( 5H) 2008

asslmlaikum….
buat cikgu2 & sume yg mseh menyenali diri ini…
tp eddy cye..ckgu pom msti knal eddy ag..xkn xkan..plajar y kerap msuk blik displin…ngn ckgu suhaimi..heheh…
juz nk ucap kn time kseh tas jasa bek ckgu2 yg snggup m’ddik eddy wlaupom eddy nie dgil glerrrrrrr…..hehe..
7 skunk eddy dh b’jate ckgu2…
thankz a alot 2 u all teacher…
a love u all…

4 07 2010
k.mah lara

geng pibg tak gi ko kemah ko

17 07 2010
shamella suhaimi

padang smkg lar paling mantapppp kli..shomel n bersih plok tow..slesa sangatlah..

31 08 2010
maklija

selamat hari merdeka dan hari raya kepada semua guru-guru dan kakitangan SMKG jasa mu tidak akan ku lupakan……………….

27 07 2010
DANTE

HAIIIIIII SUSAHNYE NAK BUAT FOLIO TENTANG SEKOLAH NI!!!!!!!!

7 10 2010
sheila

Assalamualaikum warga smkg,

Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada cikgu2 yg mengajar saya dari tahun 1988-1992 yg mana telah byk membantu saya sehingga saya berjaya. saya sedang mencari teman2 yg ambil spm pd tahun 1992. Hubungi saya melalui email atau fb.

21 12 2010
Dr. Mohamed Ruslan

Kenangan di SMKG 1977-1979, terimakasih kepada semua guru-guruku yang mengajar dan mendidik aku menjadi manusia seadanya ini. Jasamu tetap dikenang. Khasnya untuk Cikgu Zainal, Cikgu Noraini, Cikgu Mohd Nor, Cikgu Lim dan lain-lain yang kini sudah hampir lupa namanya tetapi masih kekal dalam ingatan wajah-wajah cerianya. Semoga cikgu semua masih sihat sejahtera dan masih gagah menabur bakti kepada anak bangsa. Sesungguhnya jasa dan pengorbanan cikgu semua amat besar dan akan terus diingati sehingga akhir hayat.

Untukmu SMKG, sesungguhnya engkau mempunyai sejarahnya yang tersendiri yang kini terpahat di hati-hati penghunimu dari generasi ke generasi yang mengajar erti kehidupan yang penuh warna warni ini. Semoga engkau terus gagah berdiri untuk kesekian lamanya mencipta sejarah agung untuk watan ini.

Department of Applied Mechanics
Faculty of Mechanical Engineering
Universiti Teknologi Malaysia
Skudai, Johor

10 01 2011
Rustan

Mana2 kwn lama yg lama xjumpa tu cepat2 la kita adakan reunion khas utk pelajar2 tahun 1993.

1 02 2011
zulkifli SPM 1988 (5Sc2)

Salam kpd guru-guru yang mendidik kami menjadi insan yang berjaya dan kpd sain-sain hok ambik spm tahun 1988 de geng bola sepak hok wakil sekolah dok mana loni, sihat ko

5 04 2011
razi suzaini(ija) form 1 2000

salam kepada semua warga smkg

15 08 2011
Anonymous

assalamualaikum semua warga smkg dan alumni smkg.. selamat menjalankan ibadah puasa dan selamat menyambut hari raya… tahniah atas blog ini, sekurang-kurangnya ada juga cara untuk alumni berhubung…

7 08 2012
amiey suehailiey

ASKOM..trima kasih sebab blog ni wujud..kahkah..saya amiey suehailiey dari kelas 5pm 2011..trima ksih pada smua ckgu2 yg tlah mgajar..pada kawan2 smua too.i pray u all sukses slalu..pada ckgu arliza amy rndu sangat pada suara2 ckgu..

28 10 2012
Adnan Abdullah (5Sc2) 1989

Assalamualaikum, cikgu yg dihormati,sya Adnan Abdullah merupakan bekas pelajar SMG aliran sains (SPM 1989), sya ada Grup 1972 yg sdg merancang utk buat Reunion di SMG (Tarikh tidak pasti), wlu bgmanapun senarai bekas pelajar amat diperlukan utk mengesan kg asal pelajar, jadi siapakh guru/kakitangan yg blh membantu mendapatkan senarai tsb, hrp ckg dpt membantu

23 03 2013
norhafeza bt muhammad

fieza smg 1999 spm..
Assalamualaikum..kpda guru2 yg mengajar pada thn 1998-1999 saya mngcapkan ribuan terima kasih ..jasamu dikenang pada masa itu saya merupakan pljr 4 dan 5 psas..disini saya mohon maaf pada cikgu krna pda masa itu sya mrpkan pljr yg nakal…dgn jasa mu itu saya tlh brjaya ke menara gding dan saya skrng telah pun memiliki kerjaya, salam rindu bt kwn2 sekiranya blh brjmpa lagi alangkah indahnya…salam rindu bt ckgu yg mengenali saya terutama skali..ckgu mat nasir,ckgu hindun,ckgu normah dan lain2 yg mngjar 4 dan 5 psas tq very much you all the best…

24 03 2013
Anonymous

i want to know about miss teacher rosniwati daud , still arround here..?

11 04 2013
smk gaal

masih di sini…. PSV

2 12 2013
Syahrul

salam cikgu.. saya syahrul aidil spm 2011
berita drpd upnm..Pelajar bernama zahir anuar spm 2008 xlama lg akan ditauliahkan menjadi left muda (tentera udara).. saya harap pelajar smk gaal tertarik untuk masuk ke upnm wlupun berbagai cerita buruk mengenai upnm kerana upnm merupakan universiti tentera.. dah terbukti pelajar smk gaal mampu menjadi seorang pegawai tentera.. sekian.. SMK Gaal tetap diingatan

22 07 2014
Anak gaal

Saya budak mrsm taiping tapi pernah bersersekolah kat smk gaal masa form 1 . Sekarwng Saya da form 4… Rumah Saya belakang skolah tu je. Saya nak buktikan bahawa budak kampung macam Saya pun mampu berjaya!! Pray for me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: